Во чест и почит кон ликот и творештвото на еден од најголемите македонски поети, Ацо Шопов, во рамките на Домот на културата кој го носи неговото име, постои спомен соба во која се поместени лични предмети, факсимили, фотографии, портрети, ретки изданија, подароци и целокупното творештво на поетот. Таа редовно е посетувана од љубителите на уметничката реч и творештвото на Шопов.

Адреса

Нашата адреса:

Stip,MK

GPS:

41.7464469663, 22.2000031648

Телефон:

-

Email:

-

Веб:

-