На само една минута од јавната бања во селото можете да седнете и да уживате во неверојатниот поглед од местото за рекреација „Блага вода“. Температурата на водата од овој извор е околу 55 степени, која е малку минерална, со алкална реакција и силен проток на вода. Таа има богат хемиски состав и супстанци полезни за човекот што организмот лесно може да ги апсорбира. Водата се користи за услугите на СПА центрите, за лекување и за рехабилитација. Надворешно се користи во случај на болести на коските и зглобовите, на нервниот систем и на кожата, додека внатрешно пак се користи за гастроинтестинални болести, бубрежно-уролошки заболувања и друго.

Адреса

Нашата адреса:

Аспа вила село Баня, България

GPS:

41.8778536, 23.5295614

Телефон:

-

Email:

-

Веб:

-