Идејата за основање на музеj во Виница доаѓа од 80-тите години на минатиот век, до нејзината реализација доаѓа дури на почетокот на мај 2006 година.Музејот на теракоти е сместен во центарот на градот, во составот на зградата на локалната самоуправа. Играчките на праисториот човек, мистериозните култури на првите цивилизации, античкото братство и декаденција, скупорноста на првите христијани и нивните верени завети, војната на варсовите племиња – сето тоа се собира на едно место. Музејскиот третман ќе обезбеди печатење на виртуелно предупредување.

Работно Време

Понеделник

8:00 - 16:00

Вторник

8:00 - 16:00

Среда

8:00 - 16:00

Четврток

8:00 - 16:00

Петок

8:00 - 16:00

Сабота

-

Недела

-

Адреса

Нашата адреса:

Muzej na terakotnica, Vinica,Mk

GPS:

41.884195, 22.505053

Телефон:

-

Email:

-

Веб:

-